Футбол. Бразильський оборонець «біло-синіх» Данило Сильва став повним кавалером динамівської слави! Адже в його колекції «бронза» (2013), «срібло» (2010, 2011, 2012) і от тепер «золото» чемпіонатів України, Кубок України (2014) і Суперкубок України (2011), що дало йому змогу стати першим легіонером київського «Динамо», котрий зумів зібрати всі ці регалії!

 


Цікаво, що Сильва є єдиним іноземцем у команді, який тримає руку на серці під час виконання перед матчами державного гімну України.


— Це найменше, чим я можу висловити свою повагу Україні, де прожив п’ять років. Тут народилася моя дитина, а президент клубу для мене — як тато (посміхається). Завжди допоможе і дає цінну пораду. Я пишаюся тим, що виступаю за «Динамо» (Київ) і щиро люблю вашу країну, — каже Сильва.


***


Нідерландський пів-оборонець 14-разових чемпіонів України Джермейн Ленс розповів про те, де динамівці святкували здобуття «золота» УПЛ, і про свої плани на майбутнє.

 


— Попри складний сезон у чемпіонаті України, ми зберігали холоднокровність. Здобуття титулу ми не відзначали надто бучно. Просто разом повечеряли в місті.


Який приз для меня найцінніший? Якщо відверто, після завоювання «бронзи» зі збірною Нідерландів на чемпіонаті світу в Бразилії емоції були дещо сильніші.


— Моє майбутнє пов’язане з київським «Динамо». Ми вийшли до Ліги чемпіонів, і я навіть не думаю про те, щоб перейти до іншого клубу, — цитує Ленса нідерландське інтернет-видання www.voetbalzone.nl.


***


Хавбек київського «Динамо» португалець Мігел Велозу в інтерв’ю журналістам поділився своєю думкою про те, як українці змінилися після подій на Майдані.

 


— Скоріше змінилися люди. Відчувається, що народ став більш єдиним у своєму прагненні знайти кращу долю для країни. А щодо міста, то світлини Хрещатика минулої зими трохи лякали, але, слава Богу, все вже закінчилося. Нині в Києві спокійно, як і раніше, — поділився елегантний Мігел.


***


Такий настрій провідних виконавців налаштовує на оптимістичний лад. До речі, після переможного матчу з «Дніпром», котрий приніс динамівцям достроково золоті медалі, наставник новоспечених чемпіонів Сергій Ребров на прес-конференції сказав, що команда неодмінно посилиться перед новим сезоном. Але надто важливо зберегти в ній легіонерів.


Фото з архіву «Голосу України».