Проект перспективного плану формування територій громад представлено на Рівненщині. Сформували його на підставі пропозицій із районів. Підготовлено також графічну частину плану.


Володимирецький та Дубенський райони, очікується, включатимуть по дев’ять спроможних територіальних громад, Дубровицький та Здолбунівський — по шість. По п’ять громад запропонували сформувати Костопільському, Млинівському, Рівненському, Сарненському та Радивилівському районам. Березнівський, Зарічненський та Острозький хочуть включити чотири об’єднання, Гощанський — три, а Демидівський, Рокитнівський та Корецький — по два. Загалом із 361 сільської, селищної та міської ради планують створити 76 громад.


Цей варіант попередній — для ознайомлення та обговорення. До 20 травня його доопрацьовуватимуть. Нині чекають пропозицій про об’єднання сіл навколо міст обласного значення (Рівне, Дубно та Острог). Тим часом Кузнецовськ ще з двома сільрадами сформують одну громаду.


«Проект перспективного плану формування територій громад Рівненської області погоджено на засіданні регіональної робочої групи та офісу реформ. Документ уже надіслано на розгляд та схвалення обласним депутатам», — зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.


Рівне.