Голова ради благодійного фонду Петра Порошенка Марина Порошенко разом із делегацією посольства Японії в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії Шігекі Сумі (на знімку праворуч) відвідала Кіровоградщину.

Під час робочої поїздки гості ознайомилися з результатами реалізації грантової програми уряду Японії — проекту людської безпеки «Кусаноне» — в закладах соціальної сфери Новомиргородського району. Зокрема, побували в Златопільській гімназії Новомиргорода, у дитсадочку №1 міста та Канізькій загальноосвітній школі.
У гімназії у рамках проекту понад один мільйон гривень спрямували на ремонт приміщення, придбання сучасних анатомічних меблів для класних кімнат, комп’ютерів, медичного обладнання. У школі спільний проект коштував 575 тис. грн., (понад 347 тис. грн. надані Японією, 67 тис. грн. — кошти з міського бюджету) і дозволив встановити системи доочищення питної води та біохімічної очистки стічних вод, реконструювати систему водопостачання, відремонтувати душові та туалетні кімнати. Ще понад 300 тис. грн. витратили на систему очищення води для дитсадка.
Дружина Президента передала навчальним закладам сертифікати на придбання оргтехніки, а також поповнила бібліотечку дитсадка книжками українських видавництв. Виступаючи перед учнями, батьками та педагогічним колективом гімназії, Марина Порошенко подякувала послу за підтримку, яку уряд і громадяни Японії надають Україні, та підкреслила, що навчання і виховання дітей є основою суспільства. «Українці мають бачити, що не самотні, що світ гуртується довкола наших проблем і активно допомагає», — заявила вона.
Шігекі Сумі зауважив, що в рамках грантової програми, яка діє в Україні з 2002 року, вже реалізовано майже 100 проектів. При цьому намагалися охопити допомогою не лише обласні центри, а й маленькі містечка.

Кіровоградська область.

Фото Олени Карпенко.