Центральна виборча комісія завершила процес реєстрації кандидатів на пост Президента України на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року — загалом зареєстровано 23 кандидати та 23 особам відмовлено в реєстрації. Про це повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації секретаріату ЦВК.
Зокрема, під час чергового засідання Центрвиборчкому, яке відбулося 3 квітня, комісія відмовила в реєстрації кандидатом на пост Президента України Вейдеру Дарту Олексійовичу, висунутому політичною партією «Інтернет партія України». ЦВК встановила: із поданих документів вбачається, що з’їзд партії, на якому були присутні 208 делегатів, відбувся 25 березня 2014 року за адресою: вулиця Степова, 1а, смт Миколаївка, Миколаївський район, Одеська область. Однак згідно з довідкою, виданою виконавчим комітетом Миколаївської селищної ради Одеської області, за вказаною адресою розташований багатоквартирний житловий будинок, і жодних масових заходів 25 березня 2014 року там не проводилося.
Водночас відповідно до повідомлень ЗМІ, у тому числі веб-сайту політичної партії «Інтернет партія України», висування Вейдера Д. О. кандидатом на пост Президента України відбулося на з’їзді, який проходив 29 березня 2014 року в Києві. Однак рішення зазначеного з’їзду про висунення кандидата на пост Президента України до Центральної виборчої комісії не подавалося, що свідчить про порушення порядку висування кандидата на пост Президента України Вейдера Д. О.
Разом з тим ні анкета, ані декларація, подані до комісії, не заповнені власноруч громадянином Вейдером Д. О., що підтверджується результатами дослідження, проведеного фахівцями Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України. ЦВК своїм рішенням звернулася до Генеральної прокуратури для проведення перевірки документів, наданих Вейдером Д. О., та відповідного реагування.
Розглянувши звернення міжнародної організації, комісія зареєструвала одного офіційного спостерігача від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року. Таким чином, загальна кількість зареєстрованих офіційних спостерігачів становить 119 осіб.
Крім того, встановлено форми списків виборців на виборчих дільницях та інших виборчих документів для підготовки та проведення голосування.
Під час засідання комісія також затвердила розподіл субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам, необхідної для підготовки та проведення позачергових місцевих виборів, призначених Верховною Радою на 25 травня 2014 року: 25 млн. 643 тис. гривень розподілено для підготовки та проведення 271 місцевих виборів, які пройдуть у 26 регіонах України.
 
Центральна виборча комісія повідомляє про відкриття накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України.
Реквізити накопичувального рахунку:
Отримувач: виборчий фонд Добкіна Михайла Марковича.
Реєстраційний номер облікової картки платника податку: 2559313134.
Банк отримувача: ЦРВ АТ «Банк ЗОЛОТІ ВОРОТА», м. Київ.
Код банку отримувача (МФО): 351931.
Рахунок отримувача: 26400010003089.