Минулий тиждень пройшов у Харкові під знаком Генасамблеї Асоціації міст—володарів Призу Європи. Представники оцінили Харків як європейське місто з великим потенціалом і відзначили високий рівень проведення Генеральної асамблеї асоціації. Як вважає віце-мер міста Анкари (Турецька Республіка) Алі Гексін, обрання харківського міського голови Геннадія Кернеса новим президентом асоціації, безумовно, важлива подія для міста.
За словами голови міської ради Гдині (Польща) Зігмунта Змуда-Тшебетовскі, обрання Геннадія Кернеса главою асоціації — це великий сигнал для європейської спільноти про те, що Україна — частина Європи.


— На жаль, приїхати до нас у гості змогли не всі. Деякі учасники Генеральної асамблеї не наважилися на візит до нашого міста тому, що неподалік Харкова тривають воєнні дії, і приїжджати сюди, на їхню думку, небезпечно, — заявив Геннадій Кернес. — Так, Україна переживає зараз трагічні події. І Харків як невід’ємна частина країни не стоїть осторонь процесів, що відбуваються в ній. Рік тому міська влада зупинила заворушення у Харкові — нам готували сценарій Донецька й Луганська. І сьогодні ви на власні очі побачили результат цих зусиль — на наших вулицях мир, у парках гуляють діти, а сам Харків — динамічно розбудовується.


Нагадаємо, нині Харків є єдиним містом України, який володіє усіма чотирма нагородами Ради Європи: Диплом Європи (2003 р.), Почесний прапор (2004), Почесна таблиця (2008) і Приз Європи (2010).


Харків.