Іспанський фахівець Гуанде Рамос, котрий встиг попрацювати і з «Дніпром», і з «Севільєю» (двічі приводив її до перемог у розіграші Кубка УЄФА, 2005/06, 2006/07), напередодні поєдинку у Варшаві поділився очікуваннями від очної зустрічі своїх колишніх клубів.
— Вважаю, що до нинішнього успіху «Дніпра» частково причетний і я, — не без гордості заявив іспанський фахівець. — Адже я зі своїми помічниками провів у Дніпропетровську декілька хороших сезонів. Тепер я дуже радий за футболістів, яких тренував ще зовсім нещодавно, бо це незабутній досвід — грати у фіналі європейського кубка!
У чому особливість «Дніпра»? У великій кількості місцевих гравців. Якщо брати «Динамо» або «Шахтар», то там виступає куди більше іноземних футболістів. Натомість основа «Дніпра» багато в чому сформована з українців і, як на мене, це дуже подобається фанам дніпропетровського клубу.
Щодо майбутньої зустрічі, то зазначу, що стиль «Севільї» не має нічого спільного з ігровим малюнком «Дніпра». Це різні команди. У «Севільї» більше індивідуально сильних футболістів, які добре цінуються в Європі.
«Дніпро» навпаки — команда, яка звикла важко працювати на футбольному полі. Лише Коноплянка виділяється на тлі інших гравців. Сила «Дніпра» базується на єдності колективу. Дніпропетровці ніколи не перестають працювати і боротися до останнього. Але, думаю, «Дніпро» не зможе впоратися з «Севільєю»...
У таких випадках дякують за сказане і додають, що м’яч круглий. А хто заволодіє головним призом — дізнаємося після фінального свистка англійського рефері Мартіна Аткінсона. І нічого не загадуватимемо наперед, щоб не наврочити.

***

Телетрансляцію з Варшави канал «2+2» почне о 20:00. Сам поєдинок розпочнеться о 21:45.