Наприкінці минулого тижня й у вихідні кілька населених пунктів Луганщини були піддані потужним обстрілам з артилерії та мінометів. Знову постраждали Станиця Луганська, Щастя й інші населені пункти на лінії розмежування. Крім того, українським військовим удалося відбити атаки ворожих диверсійних груп у районі Трьохізбенки та села Жовте Слов’яносербського району. До Трьохізбенки бойовики пробралися з боку Луганська. Зав’язався бій із застосуванням автоматичної зброї та гранатометів. Двоє наших бійців поранені. У Станично-Луганському районі бойовики «ЛНР» підійшли на протилежний бік річки Сіверський Донець і відкрили вогонь одразу по декількох населених пунктах.


Очільник Луганщини Геннадій Москаль виїхав на місце пошкодження магістрального водогону біля села Артема. Аварії було ліквідовано, водо- і електропостачання відновлено, хлібозавод запрацював. Водночас щодо відновлення мереж, що подають воду до окупованого Луганська, Геннадій Москаль розпорядився ремонтних робіт не проводити. «Якщо терористи обстрілюють нас з артилерії, забороненої Мінськими угодами, руйнують інфраструктуру та житлові будинки, змушують людей вночі ховатися у підвалах, нехай власними силами відновлюють воду, за яку, до речі, не платять жодної копійки. Ремонтні бригади з окупованої території будуть допущені до місця аварії безперешкодно», — заявив він.


А тим часом


Жителі Луганська повідомляють у соцмережах, що в неділю в місті помічено прапор України. Із самого ранку він з’явився над ринком «Пархоменко» і, за словами луганчан, «за весь день його ніхто не зняв». Раніше на цьому місці висів прапор, що належить козачим формуванням.


Луганська область.