Днями народні депутати від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Семен Семенченко та Єгор Соболєв побували в зоні АТО. Зокрема, в Широкиному парламентарії вивчили систему фінансування лінії оборони, а саме будівництва фортифікаційних споруд, на предмет наявності корупціогенних чинників, а також побували на позиціях наших військовиків. У Маріуполі народні обранці взяли участь у громадських слуханнях, де обговорювали майбутнє пропускної системи в зоні АТО, стан фортифікаційних споруд і результати будівництва першої лінії оборони. У заході взяли участь представники громадських організацій, ЗМІ, військовослужбовці, підприємці.
Як повідомляє прес-служба «Самопомочі», під час дискусії було вироблено загальну позицію з усіх питань. Пропускну систему як таку, що породжує велику корупцію й гає особистий час громадян під час довготривалого перебування на блокпостах, рекомендовано скасувати і вжити заходів щодо об’єднання електронних баз МВС, СБУ, прикордонників. Також було ухвалено рішення щодо заходів безпеки під час перетину блокпостів і встановлення систем відеофіксації на окремих контрольних ділянках.
Щодо будівництва фортифікаційних споруд учасники відзначили позитивні зміни, однак загальна картина незадовільна. Народні депутати мають намір винести на розгляд Верховної Ради питання про персональну відповідальність посадових осіб, до чиїх обов’язків входить зведення фортифікаційних споруд, а також пропозиції про приведення лінії оборони до єдиного стандарту.