У Міністерстві освіти і науки під час вшанування героїв зимової Універсіади-2015 у присутності міністра Сергія Квіта і президента Національної академії педагогічних наук, очільника Спортивної студентської спілки України Василя Кременя відбулася своєрідна естафета-передача прапора СССУ.
Від учасників ХХVІІ зимової Всесвітньої Універсіади Дмитра Русинова, Віталія Кільчицького та Яни Бондар знамено було передано майбутнім учасникам ХХVІІІ літньої Всесвітньої Універсіади, яка відбудеться 3—17 липня в місті Кванджу (Республіка Корея), Ігорю Хмарі — срібному призеру ХХVІІ Всесвітньої літньої Універсіади з академічного веслування, та Ангеліні Кислій — фіналістці попереднього світового студентського спортивного форуму, срібній призерці Кубка світу зі спортивної гімнастики.
Нині триває завершальна підготовка до цих відповідальних стартів. Майже 170 українських спортсменів здобули ліцензії на студентські Ігри-2015, де змагатимуться в сімнадцяти видах спорту.
Зрозуміло, що виникає багато проблем, зокрема, фінансових. На жаль, деякі національні федерації з видів спорту відверто саботують підготовку студентської збірної до змагань у Кореї, пропонуючи до неї навіть не другі склади, а — треті-четверті. Про це мовчати не варто. Адже йдеться про престиж України.
Позмагатися за медалі до Кванджу мають їхати найсильніші. «Туристи» там не потрібні. Адже на кожного учасника витрачають чималі кошти, яких не вистачає не тільки в освітянського комітету та МОН України, а й у держави. Потрібно рахувати кожну копійку і робити все, щоб гідно представити країну на літній Універсіаді-2015.
За словами голови освітянського спорткомітету Михайла Мельника, завдяки справжній підтримці ректорів вищих навчальних закладів наші студентські команди постійно серед призерів на престижних міжнародних змаганнях. Крім того, студенти-спортсмени формують основу національних збірних України з олімпійських і неолімпійських видів спорту. І саме вони мають виходити на старти в Кванджу.

 

Спортивний студентський прапор України.

Фото автора.