Окупанти обстрілюють наших військових на всіх напрямках, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що найспекотніше було на Донецькому — з мінометів обстрілювали Піски, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї Мар’їнку. На Артемівському — з протитанкових керованих ракетних комплексів, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї бандити вели вогонь по Кіровому, Ленінському, Золотому, Богуславському, Лозовому. Попасну майже годину обстрілювали самохідні артилерійські установки. Що нині відбувається на фронті, розповіли «Голосу України» українські військові.
Боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (неподалік населеного пункту Кримське, район 29-го блокпоста):
«Останню добу у нас неспокійно. Всю ніч тривали бойові зіткнення з окупантами. Найспекотніше було на околицях Кримського. Сепари лупили по наших опорних пунктах з автоматичної зброї та мінометів. Також вони активно використовували протитанкові керовані ракети. Інформації про поранених чи загиблих військових не маю. Серед моїх побратимів усі цілі. У населеному пункті залишилися місцеві жителі. Виїжджати категорично відмовляються. Цілими днями вони сидять у підвалах. Допомагаємо їм чим можемо. Військові РФ постійно глушать мобільний зв’язок».
Боєць батальйону спеціального призначення «Січ» (с. Піски):
«Обстріли не припиняються, навпаки — щодня посилюються. Постійно працюють диверсійно-розвідувальні групи. Одну з таких учора вдалося засікти неподалік нашого опорного пункту. Дали їм жару. Думаю, у цьому складі вона більше не прийде. Досить спекотно і біля донецького аеропорту. Наші військові там окопалися і тримають оборону. Їх постійно обстрілюють із артилерії. Хочуть вибити подалі від Донецька. Додати більше нічого. Тримаємося і молимося за Україну».
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Обстріли не припиняються. Ворог використовує гранатомети, міномети, стрілецьку зброю. Утім, не маємо права скаржитися. На наших плечах лежить відповідальність за країну, за землю, на якій ми народилися, на якій житимемо й надалі. Окупанту нас не подолати».
За інформацією офіційного сайту голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, з мінометів та автоматичних гранатометів було обстріляно крайній блокпост українських військових у с. Родина, що біля Стаханівця. «Важкі осколкові поранення отримав 27-річний боєць афганської роти батальйону «Айдар». Його госпіталізували, однак через дві години він, на жаль, помер. Зазнала обстрілу й Попасна. Одна з мін влучила в житловий будинок на вул. Воровського. Будинок згорів, його господарка, 55-річна жінка, що ховалася в підвалі, загинула», — йдеться у повідомленні.