На Миколаївщині, у Коблевому, відбувся міжнародний турнір із дзюдо, який організатори назвали «Мир». Серед ініціаторів цього спортивного свята — заслужений тренер України з самбо та дзюдо Сергій Зіньківський, відомий педагог, який за роки тренерської діяльності підготував чимало чемпіонів і призерів змагань в Україні, Європі та світі, десятки майстрів спорту України та сотні кандидатів у майстри спорту.

 

 

Не випадково добре відома у нас в країні та й за її межами Снігурівська ДЮСШ ДЗЮДО та Спортклуб бойових мистецтв, де він тренує молодь, вибороли й на цьому турнірі найбільше нагород, попри присутність на турнірі сильних команд з Києва, Одеської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської та інших областей, а також з Румунії, Молдови та Білорусі.


Та головною нагородою, окрім медалей та дипломів переможців, для дітей та підлітків усіх вікових категорій, а їх було понад 600, стала можливість відпочинку на березі моря, більшість яких побачила його вперше.
Можливість провести турнір на високому організаційному рівні надали: Снігурівський спортклуб ДЗЮДО, відомий у Миколаївській області благодійний фонд «Надія», очолюваний доброчинцями Віктором Іщенком та Володимиром Кириленком (безплатне проживання та харчування учасників на базі відпочинку «Лотос», призи та нагороди переможцям), голова Березанської райдержадміністрації Володимир Требуха та Коблевська селищна рада.


Тож є велика надія, що започаткований міжнародний турнір «Мир» стане доброю спортивною традицією.

Фото Світлани ЧОРНОЇ.