На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час учорашньої зустрічі зі Спікером Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужинєнє, Маршалком (Спікером) Сенату Республіки Польща Богданом Борусевичем та членами Президії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сенату та Сейму Республіки Польща. Глава парламенту 28—30 травня перебуває з візитом у Литовській Республіці з метою участі у шостому засіданні Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сенату та Сейму Республіки Польща.

«Щодо Ризького саміту — є питання щодо безвізового режиму, є рішення щодо підтримки України. Ми розуміємо, які кроки Україна ще має зробити, — зазначив В. Гройсман. — Разом із тим, ми хочемо більш чітких і зрозумілих рішень для України». «Очевидним є те, що процес пішов — і змін, і реформ, можливо, не так швидко, як хотілося би, але ці процеси вже неможливо зупинити, у тому числі, процес конституційних змін у частині децентралізації влади», — наголосив він, додавши, що «ми дуже близько до знаходження якісної моделі». Керівник українського парламенту подякував своїм колегам за всебічну підтримку. «Ми це відчуваємо і розуміємо, що для нас будуть нові виклики», — сказав він, наголосивши, що військова агресія Росії стосується не лише України, а «спрямована на розкол Євросоюзу і є потенційною загрозою для наших країн». «Тому мені б дуже хотілося, аби до наступного засідання нашої Асамблеї в Україні запанував мир, і будь-які загрози для України і Євросоюзу були усунуті», — сказав В. Гройсман. У цьому контексті Голова Верховної Ради зазначив, що сьогодні надзвичайно важливим є поглиблення міжпарламентської тристоронньої співпраці та координація зусиль наших країн на міжнародній арені.


Програмою візиту Голови Верховної Ради до Литовської Республіки також передбачено виступ Голови Верховної Ради України на сесії Асамблеї, інші офіційні зустрічі. Члени офіційної парламентської делегації візьмуть участь у засіданнях комітетів Асамблеї.


Прес-служба Верховної Ради України.

 


На знімку: Маршалок (Спікер) Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич, Спікер Сейму Литовської Республіки Лорета Граужинєнє, Голова Верховної Ради  України Володимир Гройсман.