Ситуація в зоні бойових дій на сході України залишається напруженою. Російсько-терористичні війська не припиняють обстріли з важкого озброєння по всій лінії фронту. І лише дощова погода вносить певні корективи в частоту й тривалість вогневого поливу противником наших позицій.

Росія продовжує завозити на українську територію свою техніку й живу силу. Імовірність активізації бойових дій на Донбасі дуже висока, заявив у Литві міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з колегами із країн Балтії.
«Передбачити дії терористичних угруповань, які перебувають на не підконтрольних нам територіях, дуже складно. Їх активно підтримують РФ і Збройні сили Росії. На цю територію завезено велику кількість танків, артилерійських систем, і на території Донецька та Луганська перебувають підрозділи ЗС РФ... Тому ймовірність активізації бойових дій висока», — сказав керівник вітчизняного оборонного відомства.
Що нині відбувається на фронті, розповіли «Голосу України» українські військові.
Батальйон спеціального призначення «Січ» (с. Піски):
«Сьогодні у нас спокійно. Іде сильний дощ. Він не дає змоги окупантам вести прицільний вогонь із артилерії. Можна трохи перепочити. На снайперів, які тут постійно працюють, а також стрільбу із крупнокаліберних кулеметів ми вже не звертаємо увагу. Втрат серед особового складу немає. Днями на фугасі підірвалося троє бійців «Правого сектору». Найбільше дісталося медсестрі-добровольцю. Вона залишилася без ніг. На гелікоптері її евакуювали до Дніпропетровська. Трагедія сталася неподалік Авдіївки. Нині ворог активно перегруповується. По всій лінії фронту в Пісках здійснюється заміна так званих «ополченців» на регулярні війська РФ. Нам їх добре видно. Адже вони уже навіть не переодягаються у форму бойовиків. Танки вони свої замаскували. Однак ми готові до можливого наступу. І вони це добре розуміють».
Полк особливого призначення «Азов» (маріупольський напрямок):
«Учора бойовики активно використовували 120-мм і 82-мм міномети, а також лупили із різних видів стрілецької зброї. Вони постійно нас провокують. Загиблих серед наших військовослужбовців немає. Лише легке поранення отримав наш побратим. Нині він перебуває в одній із лікарень Маріуполя». На цей час у нас спокійно. Обстріли припинилися».