Баскетбол. Новим президентом ФБУ обрали Михайла Бродського. На цій посаді він замінив олімпійського чемпіона Олександра Волкова. Новоспечений керівник одразу звільнив з посади тренера національної збірної України знаменитого Майка Фрателло. Американець — один із найуспішніших керманичів в історії національної команди нашої країни. Адже виводив її у фінальні турніри чемпіонатів світу і Європи.
На місце, що звільнилося, претендентами називають українців Євгена Мурзіна, Дениса Журавльова, Кирила Большакова та латиша Карліса Муйжнієкса, котрий нещодавно привів южненський «Хімік» до перемоги в чемпіонаті України. Можливо, запропонує свою кандидатуру хтось із асистентів Фрателло.
Відбулися також перші кадрові зміни в головному баскетбольному штабі. На посаді генерального секретаря Олександра Ларіна вже замінив відомий арбітр, голова суддівського комітету національної федерації Володимир Драбиковський.
Ще одна інформація: новий президент ФБУ заявив, що Україна проситиме ФІБА-Європа доручити Києву прийом однієї з груп на Євро-2017. Турнір не потребуватиме зайвих коштів від держави. Але він дуже важливий для престижу українського баскетболу.