У зоні проведення антитерористичної операції успішно розпочав свою роботу Добровольчий медичний батальйон «Святого серця», який закликає українських лікарів добровільно виконати свій борг перед державою і, зрештою, дотриматися клятви Гіппократа.

Його керівник Юрій Дмитришин розповідає, що батальйон — це бригада медиків, яка добровільно прибула в зону проведення антитерористичної операції для надання кваліфікованої допомоги і військовослужбовцям українського війська, і цивільному населенню.
— Наразі проведено робочі зустрічі з керівництвом штабу АТО, керівництвом Донецької облдержадміністрації, — розповідає Юрій Дмитришин. —Ми поговорили про проблеми медичного характеру, визначили напрямки подальшої роботи. Розуміємо, що медиків тут бракує, особливо біля лінії розмежування сторін, де щодня фіксуються бойові зіткнення. На мою думку, зараз є дуже актуальним питання створення пересувного цивільно-військового шпиталю, який би вчасно реагував на певні події.
Активісти «Святого серця» закликають усіх небайдужих колег на місяць-два приїжджати на схід і долучатися до цієї благородної справи, адже багатьом людям — військовим, цивільним та дітям — вкрай потрібна медична допомога. Тут зовсім не будуть зайвими не лише хірурги, а й гінекологи, офтальмологи, педіатри та інші фахівці. Де б не працювали медики: у містечкових лікарнях чи на передовій, їм обіцяють належні умови проживання та харчування.
Юрій Дмитришин через засоби масової інформації та на сторінці у Фейсбуці запрошує лікарів до співпраці. За номером +380681691127 можна більш детально ознайомитися з діяльністю медиків-добровольців.

Юрій ІГНАТ (із зони АТО).