Парламентська фракція «Народний фронт» наполягає на необхідності прийняття закону про прозорість медіавласності. На цьому наголосив під час брифінгу її представник народний депутат Микола Княжицький. Він висловив сподівання, що вже цього тижня Комітет з питань свободи слова та інформації розгляне цей законопроект і найближчим часом його винесуть на розгляд у сесійний зал. «Виходячи з принципу непрозорості медіа, ми наполягаємо не ліцензувати ті ЗМІ, які не можуть довести, хто насправді є їхнім власником», — повідомив депутат. Одним із таких яскравих прикладів, за його словами, є телеканал «Інтер».
«У ЗМІ часто з’являються думки про те, що наша фракція нібито обурена якоюсь критикою стосовно уряду чи якихось конкретних політиків з боку цього телеканала та інших медіа, — сказав політик. — Це не так». Політик підкреслив, що «Народний фронт» абсолютно вітає та підтримує свободу ЗМІ й об’єктивне висвітлення всіх подій. Мовляв, це стосується й критичного ставлення до уряду, бо без цього неможливо побудувати демократичну країну. «Водночас незрозуміло, як можна видавати ліцензію телекомпанії, в якої жоден власник не є відомим», — наголосив парламентарій. За його інформацією, досі жодним юридичним документом не підтверджено слова Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна про те, що нібито вони є власниками. Так само немає жодних доказів того, що канал справді переоформив 29 відсотків і викупив їх у російського «Першого канала». «За нашими даними, кошти за такою трансакцією досі не надходили, — підкреслив М. Княжицький. — Якщо якісь гроші й надходили, то їх походження зрозуміти неможливо».
«Доки в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення не будуть переконані в тому, що ми не видаємо ліцензію на ідеологічний відстріл нашим убивцям, російським агресорам, підтримувати таке ліцензування неможливо», — зазначив депутат. Однак він сказав: якщо власник телеканала буде відомий, він матиме право вести мовлення незалежно від своїх політичних переконань. Отже, М. Княжицький наголошує, що позиція фракції в цьому питанні базується на принципах свободи слова та демократії, однак «в умовах інформаційної агресії дозволяти цю агресію всередині країни є злочином», — вважає він.