Що ближче до парламентських виборів, то частіше на адресу президента Туреччини Реджепа Ердогана і його Партії справедливості й розвитку, яка має найбільшу кількість місць у парламенті, лунає різка критика з боку опозиціонерів. У суботу на передвиборному мітингу в Ізмірі лідер Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу обвинуватив Ердогана й політиків, які підтримують його, у марнотратстві й прагненні жити на широку ногу за рахунок народу.

«Ви думаєте, що пани в Анкарі для вас будують палаци, купують дорогі літаки, «мерседеси», встановлюють золоті унітази?» — поставив риторичне питання Кемаль Киличдароглу.
Ці натяки вивели президента з рівноваги й він заявив турецькому телеканалу TRT Turk, що добровільно піде у відставку, якщо в його резиденції буде знайдено хоча б один золотий унітаз. «Я запросив у резиденцію Кемаля Киличдароглу, нехай пройдеться по всіх туалетах. І якщо знайде хоч один золотий унітаз, я негайно піду у відставку», — заявив Реджеп Ердоган.
Коментуючи цю заяву, деякі турецькі ЗМІ зазначають, що будь-якій людині на обхід усіх 1100 приміщень і туалетів президентського Ак-Сараю (Білого дому) знадобиться не один або два дні.