Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Андрій Вадатурський ініціював проведення індексації мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Відповідні законопроекти зареєстровані у Верховній Раді України.


«Під час зустрічей з людьми в окрузі постійно чую скарги на відсутність можливостей сплачувати рахунки за комунальні послуги за підвищеними тарифами. Ціни зросли на все — продукти, ліки, одяг, проїзд та комунальні послуги, а зарплати залишаються на попередньому рівні й не переглядаються. Люди не можуть, отримуючи півтори тисячі гривень, витрачати майже все на оплату комунальних послуг», — висловив обурення А. Вадатурський.


На думку народного обранця, п’ять місяців люди інвестували в розвиток вітчизняної економіки, і так далі тривати не повинно. Якщо народні депутати підтримали питання відшкодування ПДВ при експорті сільськогосподарської продукції для представників бізнесу, а це майже 10 млрд. гривень, то проведення індексації заробітних плат просто зобов’язані підтримати.


Парламентарій запропонував на законодавчому рівні підвищити рівень доходів громадян, відновивши з 1 червня 2015 року дію Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». «Ми повинні підвищити рівень доходів людей на величину індексу споживчих цін. Саме тому я зареєстрував два законопроекти для якнайшвидшого врегулювання цього питання та відновлення соціальної справедливості в державі», — заявив Андрій Вадатурський.