У Міжнародний день захисту дітей лідер Радикальної партії Олег Ляшко потурбувався про онкохворих дітей та дітей загиблих воїнів АТО.


Разом з однопартійцями політик взяв участь у презентації кампанії «300 життів щороку» з добудови нового корпусу дитячої лікарні «ОХМАТДИТ». Під час презентації Ляшко звернувся до міністра охорони здоров’я та запитав, чому досі не освоєні 500 мільйонів гривень, виділених за ініціативи радикалів у цьогорічному держбюджеті на добудову медзакладу. Лідер РПЛ закликав урядовців негайно розібратися з цим питанням, щоб устигнути добудувати лікарню до кінця 2015-го.


«Українці щороку витрачають 90 мільярдів євро на лікування своїх тяжко хворих дітей за кордоном. Ми повинні створити всі умови для лікування в Україні і не змушувати батьків платити за це шалені кошти», — закликав політик.


Він також зазначив, що за витрачанням грошей на добудову лікарні має бути пильний контроль — і політиків, і громадськості, і журналістів.


«Красти у дітей — це аморально!» — наголосив політик.


На знак подяки онкохворі діти, які лікуються у цьому закладі, подарували Ляшку розмальовану каску.


«Подарунки від цих особливих дітей — найдорожчі!» — розчулено зазначив політик.


Також цього дня Ляшко привітав дітей загиблих у ході АТО бійців 72-ї і 81-ї бригад, які мешкають у Білій Церкві. Він вручив малечі подарунки і надав сім’ям загиблих військовослужбовців фінансову допомогу. Політик зазначив, що зараз, як ніколи, ці діти потребують особливої турботи і уваги. Він побажав малечі ніколи не бачити справжньої війни.


«Ваші батьки — це Герої, якими ви пишатиметеся все життя», — зазначив Ляшко.