Ціни на продукти харчування на Львівщині останнім часом стабілізувалися. Ажіотажного попиту не спостерігається. Якщо цукор ще кілька тижнів тому коштував 19 гривень за кілограм, то зараз — 13, а борошно можна придбати за 10 гривень.


У Львівській області стартувала кампанія з лобізму власного товаровиробника, що дає можливість не тільки втримати ціни, а й створити нові робочі місця, підвищити зарплату. Все це робиться завдяки налагодженню співпраці між місцевими товаровиробниками і торговельними мережами. У Львові згадали старе галицьке гасло «Свій до свого по своє», яке народилося серед українців Австро-Угорщини наприкінці XІX століття. Тоді люди гуртувалися, аби стимулювати розвиток вітчизняного виробництва та власного бізнесу.


Щоби побачити практичні кроки такої співпраці, достатньо завітати на оптовий ринок «Шувар» у Львові. Ось які тут ціни на вітчизняну продукцію (в грн. за кілограм):


помідори тепличні — 26, капуста білокачанна — 5, капуста броколі — 35, буряки столові — 3,5, цибуля зелена — 8, петрушка — 45, картопля мита — 3,2, яблука, персики — 19, яловичина, грудинка кісткова — 40, свинина для шашлику — 70, короп живий — 70.


Львівська область.