Реформувати інвестиційну політику на Херсонщині заходилася й громада. Безпрецедентний випадок: вперше в історії краю тут створили громадську організацію, котра збирається опікуватися покращенням інвестиційного клімату Таврії. Її так і назвали «Інвестиційна Херсонщина».

Економісти, науковці, бізнесмени зі свіжим поглядом на ситуацію з числа активістів організації створюватимуть «паспорт» привабливих для капіталовкладень об’єктів на території краю. А також самі розроблятимуть великі проекти, які могли б стати «потягом» для стимулювання ділової активності аграрного регіону. На їхню думку, серед таких проектів мав би бути, насамперед, проект модернізації Каховського магістрального каналу, на яку у держави хронічно не вистачає коштів. А втім, саме від КМК залежить зрошення та врожаї таких експортних культур, як соя та кукурудза, овочі тощо.
Громадське сприяння пошуку інвесторів на Херсонщині важливе ще й тому, що влада самотужки впоратися з цим, очевидно, не спроможна. Про це свідчить і офіційна звітність: за даними Головного управління статистики області, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку регіону нинішнього року становив всього 1,8 мільйона гривень — один з найнижчих показників у державі. Причому зарубіжні бізнесмени вкладають гроші переважно у виробництво харчових продуктів та напоїв. А інші галузі продовжують задихатися від нестачі коштів: адже проценти за кредитами у вітчизняних банках захмарні.

Херсонська область.