Зустріч тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі знову перенесено. РФ усіма силами намагається спонукати українське керівництво до подальших перемовин щодо статусу окупованих територій. Як наслідок, за останню добу терористи значно збільшили кількість обстрілів на Донецькому напрямку, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що з мінометів та артилерії, а також великокаліберних кулеметів, окупанти стріляли по Опитному, Водяному, Первомайському, Мар’їнці, Пісках. Неспокійно на Луганському та Маріупольському напрямках. Яка нині ситуація на фронті, «Голосу України» розповіли українські військові.

 
Офіцер батальйону спеціального призначення «СІЧ» (с. Піски):


«Обстріли не припиняються. Бойовики луплять із АГС, крупнокаліберних кулеметів, постійно працює снайпер. Уночі тривав обстріл наших позицій на підступах до Авдіївки. З ранку поливали свинцем Мар’їнку із самохідних установок та «Градів». Нині там справжнє пекло. Бойовики хочуть взяти в кільце наших воїнів. Наскільки мені відомо, побратимам на допомогу уже відправлено танки і БТРи. Багато поранених, нині їх намагаються евакуювати. Окупант активізувався і намагається прорвати нашу оборону. Утім сил вистачить відбити їх атаки.


Боєць полку особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок): 


«Обстріли не припиняються. С самого ранку загарбники гатили по населеному пункту Широкине із артилерійських установок калібром 120 мм, постійно працює ворожий снайпер. Неспокійно і під Чермаликом. Там поранено одного з наших бійців. Нині його евакуювали до однієї з лікарень Маріуполя. Днями не стало нашого побратима з позивним «Дюшес». Хлопець перебував з нами лише місяць. Згідно з нашою розвідкою у них не вистачає сил на прорив. Однак мені не зрозумілі наші дії. Сидимо в окопах і чекаємо. Потрібно йти в наступ.


За інформацією офіційного сайту голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, на Луганщині обстріли та перестрілки відбувалися в кількох напрямках на лінії розмежування вогню.
«Опівночі в Станиці Луганській український блокпост перед мостом через Сіверський Донець обстріляли спочатку з автоматичної зброї, а потім з мінометів. Даних про поранених чи загиблих не надходило. Обстріляно також блокпост при в’їзді в Катеринівку (Попаснянський район біля Золотого). Вогонь вівся з окупованого Молодіжного», — йдеться у повідомленні.