Уже в червні у Кременчуці на Полтавщині майже сотня учнів і студентів віком від 14 до 18 років працюватимуть на оплачуваних громадських роботах. Загалом під час літніх канікул планують залучити до таких робіт дві з половиною сотні підлітків. На це з міського бюджету виділили 443 тисячі гривень. Тож кожен юний трудівник має шанс заробити.


Перевагу при працевлаштуванні надаватимуть дітям пільгових категорій земляків. Досвід показує, що поєднання праці з відпочинком виховує небайдужих представників громади. Попрацювавши влітку на об’єктах житлово-комунальної сфери, упорядкуванні парків і скверів рідного міста, підлітки зазвичай дбають про довкілля й надалі. Ще й інших застерігають від засмічування територій, на яких вони особисто «наводили красу».


Міська влада наголошує, що при цьому неповнолітнім гарантується неухильне дотримання відповідного законодавства. Зокрема, їхній робочий тиждень залежно від віку не перевищуватиме 24-х і 36-ти годин, а зарплату за виконану роботу вони одержуватимуть сповна.


Полтавська область.