Днями відбулося сьоме засідання Національної ради реформ за участю Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Зокрема, Президент Петро Порошенко зазначив, що Національна рада реформ працює, є важливим та дієвим інструментом. Глава держави закликав проводити дискусії стосовно реформ саме в Нацраді. Це, за його словами, дасть змогу збільшити відсоток підтримки урядових рішень у Верховній Раді. «Має бути забезпечене максимально швидке проходження реформаторських ініціатив через уряд та парламент», — сказав глава держави, повідомляє його прес-служба.
Петро Порошенко висловив незадоволення темпами реформ та наголосив на необхідності посилення координації в їх впровадженні. Він поінформував про підписання Указу, яким голову адміністрації Президента Бориса Ложкіна призначено заступником голови Національної ради реформ та покладено на нього функції координації та контролю за виконанням рішень ради.
Також Президент поставив перед Нацрадою завдання розробити «дорожню карту» дій для забезпечення готовності до введення безвізового режиму з Євросоюзом. «Питання безвізового режиму сьогодні є фактично першочерговим завданням реалізації значного пакета реформ, які встановлені як орієнтири», — зазначив він.
Глава держави наголосив: до 17 серпня мають бути виконані всі технічні завдання, зокрема, щодо вдосконалення законодавства із боротьби з коруп-цією, покращення інтегрованого управління кордоном, забезпечення доступу до баз даних, більш ефективної діяльності Державної прикордонної служби та взаємодії з Інтерполом. Адже у вересні в Україну приїде остання оціночна місія. За результатами її перевірки в листопаді очікується доповідь про готовність нашої країні до введення безвізового режиму з ЄС. «Такий насичений графік створить можливість отримати безвізовий режим в 2016 році. Тому в мене прохання, щоб цей графік чітко до-
тримувався всіма відомствами», — заявив Президент.
Глава держави підкреслив: скасування віз залишається безумовним пріоритетом нашого діалогу з ЄС.
Петро Порошенко розкритикував роботу Державної міграційної служби в цьому напрямі та відзначив, що будуть зроблені відповідні кадрові зміни.
Крім того, Президент виступає за швидке проведення дерегуляції в Україні та скорочення кількості послуг органів влади, котрі є додатковими перепонами як для представників бізнесу, так і для пересічних громадян.
На його переконання, це питання повинно бути врегульоване на законодавчому рівні. «Маємо обрати пріоритети і зробити розробку моделі, після чого дати їй експертну оцінку і в найкоротші терміни законодавчо це врегулювати. Адже чинна система лише створює умови для корупційної діяльності», — сказав Петро Порошенко.
Президент висловив сподівання, що Прем’єр-міністр і народні депутати підтримають пришвидшення дерегуляції і відповідні законопроекти.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).