Уряд Хорватії видав ліцензії на пошук нафти й газу в шести районах країни Національній нафтовій компанії ІНА, нігерійській Oando Pіc і місцевій філії канадської фірми Vermіlіon Energy — Vermіlіon Zagreb Exploratіon.

Як повідомляється на урядовому сайті, геологорозвідувальні роботи вестимуться на площі в 2600 квадратних кілометрів у шести місцях басейну річок Драва й Сава в Східній Хорватії. Влада сподівається, що нові родовища стануть ключовими постачальниками сировини для країни й відчутно знизять залежність від закупівель її у Росії.
Очікується, що в липні уряд підпише кілька договорів на пошук нафти й газу в Адріатичному морі з американською, австралійською та італійською компаніями. Але ці плани вже зазнали критики з боку турфірм і природозахисників, які вважають, що пошук, а потім видобуток нафти може забруднити узбережжя й відлякнути туристів. Але уряд упевнений, що всіх вимог щодо захисту навколишнього середовища буде дотримано, а новий проект залучить у країну інвестиції, які дозволять забезпечити економічне зростання.

Вл. інф.