В окупованій частині Луганщини великі проблеми з водопостачанням. Генеральний директор ОКП «Компанія «Луганськвода» Сергій Махуренко стверджує, що жоден із трьох водозаборів, які раніше забезпечували потреби міста, воду не подає. 

У ситуації, що склалася, обвинувачують українську сторону: свердловини розташовані на лівому березі річки Сіверський Донець, тобто на українській території.
У відповідь голова Луганської обласної ВЦА Геннадій Москаль нагадав, що в результаті обстрілів бойовиками «ЛНР» села Родина пошкоджено магістральний водопровід, який подає воду в окуповану частину області. «Розійшовся гідрокомпенсатор, вода стала заливати будинки мирних жителів, укріплення наших військових. Паралельно у водопровід засмоктуються різні нечистоти. Водопостачання через ушкоджену трубу неможливе, — повідомляє Геннадій Москаль. — Але ремонтувати перебиті обстрілами системи, які забезпечують життєдіяльність на тому боці фронту, не будемо. Я ще раз повторюю спеціально для тих, хто обстрілює наші міста й села: ми подаємо на окуповані території воду, за яку не отримуємо жодної копійки. Ви перебили водопровід і позбавили води й себе, й мирних мешканців? Ремонтуйте його за свої гроші й самотужки. Я гарантую безпечний доступ до місця ушкодження аварійних бригад».

Луганська область.