Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відзначає прогрес у взаємодії робочих підгруп Тристоронньої контактної групи. Про це вчора на брифінгу в Києві заявив спікер СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків, передає «Інтерфакс-Україна».

«Як повідомлялося, на початку тижня СММ ОБСЄ взяла участь у серії зустрічей робочих підгруп у Мінську. Ми задоволені досягнутим прогресом і очікуємо поновлення мінських зустрічей у найближчі дні», — повідомив він.
А напередодні спостерігачі 
ОБСЄ побачили... переміщення танків, САУ, БТРів бойовиків у районі Мар’їнки за кілька годин до наступу на позиції української армії. Про це йдеться у звіті організації. Представники СММ стверджують, що ватажки «ДНР» відмовилися давати коментарі з приводу переміщення цієї важкої техніки.
А от голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль в інтерв’ю «Радіо Свобода» обвинуватив представників місії в тому, що вони не фіксують ротацію важкої техніки бойовиків на окупованій території. За словами Москаля, ОБСЄшники постійно засідають у ресторані й не хочуть їхати на позиції, які контролюють терористи. А ті просто ховають техніку, а не відводять її, згідно з Мінськими домовленостями.