Цьогорічний Сорочинський ярмарок поблизу Миргорода на Полтавщині вируватиме з 18 по 23 серпня. Як і раніше, триватиме він майже весь тиждень — із вівторка по неділю включно. А нещодавнє упорядкування знаменитого торжища на Жабокрицькому майдані має зробити його ще зручнішим і привабливішим для всіх. Сьогодні тут ремонтують ярмаркові споруди, наводять марафет в етномістечку, налагоджують інфраструктуру життєзабезпечення.

Найнеприємніший сюрприз цьогорічного ярмарку — підвищення вартості торгових місць. Тепер для того щоб «притулитися» на мінімальній площі, торговцям разом із так званим оргвнеском доведеться викласти близько двох тисяч гривень. За таких умов при нинішній порожнечі в гаманцях покупців далеко не кожен потенційний ярмаркувальник зможе відбити згадані витрати. Тож чимало з них просто відмовляються. Водночас розпорядники наголошують, що Сорочинський ярмарок залишається чи не єдиним в Україні дійством такого масштабу, за вхід на територію якого не беруть гроші зі звичайних відвідувачів...
А в останніх, сподіватимемося, вистачить снаги і коштів, щоб доїхати до Жабокрицького майдану, сповна насолодитися його принадами і скуштувати бодай ексклюзивних сорочинських пирогів. Їх тут печуть у справжній українській печі, яку спорудили минулого року і вже випробували під час ярмарку-2014.

Полтавська область.

 

 

На знімку: на минулорічному ярмарку сорочинські пироги пекла і пригощала ними всіх охочих Алла Басараб.

Фото з архіву автора.