Спеціалісти Хмельницького міського центру зайнятості спільно з соціальними партнерами — модельним агентством, діловим журналом, підприємцями та правоохоронцями — провели молодіжний соціальний профорієнтаційний проект «Місто професій». Він дав можливість восьмистам юним хмельничанам спробувати себе у різних професіях.

Місто розгорнулося на 23 майданчиках. На вході кожен відвідувач отримував паспорт і карту представлених професій та йшов влаштовуватися на роботу. На кожному майданчику можна було взяти участь у майстер-класі. Будівельники, наприклад, навчали, як виконувати кладку простих стін із цегли. На майданчику кухарів показували, як оформлювати страви для подачі. На автомайданчику можна було попрацювати ремонтниками та мийниками автомашин. За добре виконану роботу працівники отримували зарплатню, витратити яку можна було в магазині, де у ролі продавців також виступали діти.
На інформаційному майданчику міського центру зайнятості можна було дізнатись про актуальні професії, умови прийому на роботу, середній заробіток, в якому навчальному закладі можна здобути професію.

Хмельницький.