На Запоріжжі повністю завершена посівна кампанія. Незважаючи на вкрай несприятливу, передусім фінансову, ситуацію, всі прогнозовані площі оброблені.

Незначні, як для Запоріжжя, посіви ярової пшениці становлять 3,55 тис. га або 115% від плану. Більше від прогнозованого посіяно гороху — 27 тисяч гектарів або 118 відсотків від плану. Цього року агровиробники вкотре «зловжили» посівами соняшника (496 тис. га або 109%), хоча й не так, як у попередні роки, коли перевищення планових показників сягало 25 і більше процентів. Проти цього виступали і науковці, і Кабмін зі своїми нормативами. Попри це, саме соняшник у тяжкі роки рятував запорізький степ від повного банкрутства. Минулого ж року, чи не вперше за останнє десятиліття, олійна культура підвела. Багато посівів загинули ще на стадії формування рослинами свого «капелюха».
Серед ярових, які втратили у площах, — ячмінь. Його посіяно 144 тисячі гектарів, що на два відсотки менше від прогнозованих показників. Кукурудза на зерно засіяна на площах у понад 36 тисяч га, а ось гречки посіяли менше тисячі гектарів. Тим часом «цариця тутешніх полів» — озима пшениця — вже колоситься на 620 тисячах гектарів.

Запоріжжя.