Як розповідають бійці 2-го батальйону 95-ї Житомирської аеромобільної бригади, у Авдіївці перемир’ям і не пахне. Російсько-терористичні війська постійно і цілодобово ведуть обстріл з усіх видів зброї. Вночі, кілька днів тому, коли відбувся наступ на Мар’їнку, спочатку дісталось Авдіївці. Боєць з позивним «Батя» показує осколки від «Градів» і каже, що нікуди сепари не відводили важкі озброєння. Як стояли, так і стоять. Вони обстрілюють, а ми сидимо в обороні. Мобілізований «Батя» звертається до ватажків бандитських формувань: «Хочете воювати — давайте воювати як справжні воїни. Ця війна тільки заради вашої наживи».

21-літній лейтенант «Коса» у лютому закінчив військову академію, проте йому вже довелося командувати ротою. Офіцерів не вистачає, молодь йде у бій. А тим часом десантники продовжують укріпляти свої позиції і готуються до нових боїв.
У «Голки» (на знімку) в травні минулого року мало бути весілля. Але почалася війна. 10 березня 2014-го спеціально для нього відкрили ЗАГС, Женя «Голка» розписався з дружиною Яною, а наступного дня, 11 березня, добровольцем пішов на війну. 14 жовтня народилась доня Жасмін. «Голка» розповідає, що приїхав додому, перерізав пуповину і знову поїхав на війну. Боєць нині виконує обов’язки командира взводу у легендарній 95-й бригаді. Місце служби — передова, Авдіївка. Вже давно міг піти на дембель, як товариші, але сам собі продовжив строк. Дружині пообіцяв, що воюватиме тільки до осені.

Фото Олександра Клименка.