Футбол. Ліга чемпіонів. Фінал. 6 травня.


«Ювентус» (Італія, Турин) — «Барселона» (Іспанія). 1:3. Голи: Ракитич, 4, Мората, 55, Суарес, 68, Неймар, 90+7.


«Ювентус»: Буффон, Лігтштайнер, Барцальї, Бонуччі, Евра (Коман, 89), Пірло, Маркізіо, Погба, Відаль (Перейра, 79), Тевес, Мората (Льоренте, 85). Тренер — Массіміліано Аллегрі.


«Барселона»: тер Штеген, Алвес, Піке, Маскерано, Альба, Ракитич (Матьє, 90+2), Бускатс, Іньєста (Гаві Ернандес, 78), Мессі, Суарес (Педро, 90+5), Неймар. Тренер — Луїс Енріке.


Рефері — Джюнейт Чакир (Туреччина).


Берлін. «Олімпіаштадіон». 70 442 глядачі. 26 градусів.


«Барселона» — найсильніший клуб Європи сезону 2014/15 років! Про це всі знали давно, і каталонський клуб підтвердив свій статус на полі, обігравши у фіналі Ліги чемпіонів туринський «Ювентус»! Уболівальники «старої синьйори» не повинні надто засмучуватися. Їхні улюбленці здорово провели нинішній сезон і мали дуже гідний вигляд у фіналі проти цієї синьо-гранатової «машини».


Хоча спочатку в багатьох, напевно, промайнула думка, що підопічні Массіміліано Аллегрі будуть розгромлені, бо вже в самому дебюті зустрічі Іван Ракитич вивів уперед «Барселону».


Щоправда, гравців «Ювентуса» жодним чином не деморалізував настільки невдалий початок вирішального в турнірі протистояння. Вони, зціпивши зуби, практично в повному складі відбивалися від постійних атак суперника, терпіли, шукали щастя в нечастих контратаках і зусиллями Альваро Морати таки зрівняли рахунок одразу після перерви.


Забитий м’яч буквально окрилив футболістів італійського клубу. Вони зіграли з каталонцями у відкритий футбол на зустрічних курсах. Але така тактика була досить необачною, і вищий клас гравців «Барселони», зрештою, дався взнаки.


В середині другого тайму Луїс Суарес вивів синьо-гранатових уперед, а фінальну крапку вже в компенсований арбітром час поставив Неймар.


— Ми дуже щасливі — сказав після зустрічі Луїс Енріке. — У нас просто унікальний склад гравців. Вони — переможці, воїни. Вони отримують задоволення від того, що роблять, і приносять задоволення нам.
Це наш 60-й матч в сезоні і 50-та перемога. Це був важкий період, і я дуже вдячний людям, які вірили в мене. Я ніколи не думав, що ми можемо оформити золотий хет-трик, але кожен намагається робити свою справу якнайкраще. Ці футболісти показали, що вони не стомлюються від перемог...


«Барселона» вп’яте виграла турнір Кубок європейських чемпіонів/Ліга чемпіонів. Фантастичний дебютний сезон для тренера Луїса Енріке. «Барса» стала чемпіоном Іспанії, виграла Кубок короля і Лігу чемпіонів! У тріумфаторів попереду Суперкубок УЄФА, національні змагання і клубний чемпіонат світу. Як кажуть, є над чим працювати.