ДАІ м. Києва посилює контроль за дотриманням правил дорожнього руху. Причина — довгоочікувані літні канікули в дітей. Інспектори звертаються до всіх дорослих по підтримку й об’єднання зусиль щодо забезпечення безпеки малюків на столичних автошляхах.


«Під час літніх канікул наші інспектори з профілактичними бесідами, лекціями і уроками відвідуватимуть як пришкільні, так і літні табори відпочинку дітей. Також правоохоронці наглядатимуть за поведінкою неповнолітніх на вулично-дорожній мережі та за організованим перевезенням груп дітей. Особливу увагу звертаємо на дітлахів у салоні автомобілів, згідно з вимогами ПДР, а також на обов’язкове використання пасивних засобів безпеки (дитячих крісел, пасків безпеки)», — зазначила інспектор ВДАІ Печерського району Євгенія Філонюк.


За 4 місяці 2015 року за участі дітей у столиці сталося 48 ДТП, в яких одна дитина загинула, а 51 — отримала травми. Значна кількість ДТП сталася з вини водіїв. Лише у 9 випадках діти потрапляли в автопригоди через власну необережність.


ВДАІ Печерського району (за інформацією УДАІ м. Києва).