У Станиці Луганській й восьми прилеглих селах з початку червня немає світла. Головна лінія електропередач перебита, тому тепер електроенергія подається по резервній лінії з Росії через окуповані території. Під час останніх обстрілів була ушкоджена й ця ЛЕП. Ремонтники вже кілька разів намагалися дістатися до місця ушкоджень, але бойовики їх туди не пускають. Через відсутність світла також немає водопостачання й перебої з мобільним зв’язком.


— Протягом останніх двох тижнів терористи в трьох місцях ушкодили водогін, що подає воду на окуповану ними ж територію, — пояснив голова Луганської обласної ВЦА Геннадій Москаль. — Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з «ЛНР» самотужки й своїм коштом усунуть ушкодження. Особисто гарантував доступ і безпеку для аварійників. Однак у відповідь «ЛНР» відключила Станиці світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, як повністю перекрити подачу води на окуповану територію. Водопостачання буде відновлено тільки після того, як у Станиці з’явиться світло з гарантіями його стабільної подачі.


Як розповів нашому кореспондентові глава Станично-Луганської ВЦА Юрій Золкін, Петрівська насосна станція, розташована на території району, страждала вже тричі. Щораз українська сторона відновлювала систему, забезпечуючи водою й окуповані території.


— Усі матеріальні ресурси зосереджені в Луганську, конкретно — в «Луганськводі», — розповідає Золкін. — Ми пропонуємо: беріть необхідні матеріали й приїжджайте, ремонтуйте. Але керівництво «Луганськводи» відмовляється це робити.


Поки що невідомо, чи довго триватиме ця «комунальна війна», але вже очевидно, що будівництво високовольтної лінії на території Станично-Луганського району  неминуче. Правда, коштів на це в області поки що немає, але Геннадій Москаль дуже розраховує на допомогу українського уряду.


Луганська область.