Чому столицю не бентежить те, що робиться на Запоріжжі?

Уже другий тиждень поспіль обласний центр колотить. І тільки сліпий не бачить, що за цією колотнечею, хоч як це дивно, стоять правоохоронні органи (ми про це писали минулої п’ятниці —  «На батьківщині Дніпрогесу кипить передвиборна боротьба»). Відтоді дещо трапилося. Наприклад, під час свята в Заводському районі міського голову Олександра Сіна облили якоюсь рідиною. Міліція провела нападників лише поглядом...

Кадрові призначення... з міжнародного розшуку?


У понеділок продовжилося «мітингування» з вимогою до О. Сіна продовжити контракт із керівником КП «Запоріжринок» Андрієм Нетребою. 25 травня о 16.00 на офіційному сайті міськради з’явилося повідомлення: «Олександр Сін: Нікому не вдасться мене залякати». У ньому мова про sms, яке голова отримав уночі в суботу. За словами градоначальника, в повідомленні йшлося про контракт з Андрієм Нетребою, а також повідомлялося, що всі подробиці міський голова може дізнатися у свого заступника Валерія Еделєва.


Останній стверджує, що спілкувався з помічницею Євгена Анісімова щодо продовження строку контракту з Андрієм Нетребою. Проте Валерій Еделєв однозначно не підтвердив, але й не заперечив факт розмови із самим Анісімовим.


Нагадаємо, що Євгена Анісімова минулого року оголосили в міжнародний розшук. Однак цікаво не те! 27 травня о 13.00 на тому ж сайті міськради з’явилося нове повідомлення: «Не можна йти проти городян». У ньому зазначалося, що після зустрічі з підприємцями міський голова вирішив таки... продовжити контракт із Нетребою.
Не хочеться вірити, що добродій, який перебуває в міжнародному розшуку, може чинити вплив на кадрові призначення. І нікому до того діла немає....
27 травня Олександр Сін — останньої миті — своїм рішенням ска-сував сесію міської ради. Хоча депутати мали ухвалити низку важливих питань, включаючи і коригування бюджету. За словами депута-
та Геннадія Рекалова, міський голова пояснив своє рішення мало не загрозою заколотів у Запоріжжі в разі, коли б сесія відбулася. Дивно — чи в Запоріжжі вже немає кому захистити міськраду від чергової «революції»?


Замість післямови


На наш погляд, столиці вже давно час звернути хоча б якусь увагу на прифронтову Запорізьку область. Де активно дискредитується та «зачищається» «проукраїнський елемент». Активістів, які відстояли від посягань сепаратистів у березні 2014-го облдержадміністрацію, а в квітні того ж року — міськраду, вже просто втомила політика «ні риба ні м’ясо». Тому не варто деморалізувати населення України постійними заявами про путінські танки і «кримський коридор». Усе може статися значно спокійніше, тихіше й тому мерзенніше.


Адже деякі структури регіону нині просто принишкли. Але з кожним днем відчувають, що «вже можна». А як вважають у Києві?

Запоріжжя.