Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди 19 військовослужбовцям Національної гвардії та працівникам Міністерства внутрішніх справ, котрі брали участь в антитерористичній операції на сході України. 

 

 

Глава держави подякував славетним представникам української міліції і Нацгвардії за подвиг, який вони здійснюють кожного дня, наближаючи перемогу, — як на передовій, так і всередині країни.


«Коли ворог намагається розпочати терористичну війну в глибині України — вся надія на вас. Коли через лінію розмежування сунуть наркотики, контрабанда зброї з Росії — ми сподіваємося на ваш професіоналізм. Коли невідомі люди в балаклавах несподівано виникають біля стратегічних об’єктів, провокуючи масовий безлад, дестабілізуючи ситуацію всередині країни, — їм перешкоджає ваша залізна витримка», — наголосив Президент, повідомляє його прес-служба.


П. Порошенко із сумом констатував, що часто ціною такого захисту стає життя службовців. За словами Петра Порошенка, за час проведення АТО загинули 112 працівників міліції і 154 військовослужбовці Нацгвардії. «Це справжній приклад служіння народові України. Вічна їм слава, шана і наша вдячність», — наголосив глава держави. Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.


Фото  Михайла МАРКІВА (прес-служба  Президента України).