Працівники держпідприємства ситі кадровими ігрищами

Понад сто співробітників державного підприємства «Херсонстандартметрологія» вийшли на годинний попереджувальний страйк та провели мітинг на знак протесту проти кадрової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. 

Торік трудовий колектив цього ДП одним з перших на Херсонщині виступив проти примушування до участі в акціях Антимайдану, і постраждав — найбільш принципових працівників було звільнено. Після зміни влади в державі жертв свавілля поновили на роботі, а тодішнє керівництво усунули (за фактом грубого порушення трудового законодавства «антимайданівцями» міліція нині завершує кримінальне провадження). За підтримки колег та облдержадміністрації виконувачем обов’язки генерального директора ДП призначили з формулюванням «до підписання контракту» ветерана підприємства — фахівця з понад 30-річним стажем Миколу Курдюмова. Він брав участь у кадровому конкурсі на заміщення посади гендиректора ДП, але наприкінці травня Мінекономрозвитку повідомило, що за результатами конкурсу його переможцем комісія визнала Олександра Голобродського, котрий жодного дня у «Херсонстандартметрології» не працював, і взагалі не є мешканцем Херсонської області.
Рішення столичного відомства обурило не тільки трудовий колектив, а й владу Херсонщини. Так, голова облдержадміністрації Андрій Путілов направив міністру Мінекономрозвитку Айварасу Абромавичусу листа. У ньому, зокрема, сказано: «Обласна державна адміністрація вкрай стурбована таким рішенням комісії, оскільки вказаний переможець конкурсу проживає в іншому регіоні (Миколаїв), інформація про його професійну діяльність відсутня. Беручи до уваги викладене, а також думку колективу і профспілки державного підприємства «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», наполегливо просимо повернутися до розгляду питання щодо керівника цього підприємства, врахувати обґрунтовану позицію обласної державної адміністрації та укласти контракт з Курдюмовим Миколою Костянтиновичем» (кінець цитати).
У свою чергу, голова профспілкового комітету ДП Олександр Максименко повідомив «Голосу України» про те, що трудовий колектив відмовляє у довірі нав’язуваному «згори» керівникові. У разі необхідності законність міністерського рішення оскаржать у суді.
ДП «Херсонстандартметрологія» — одне з небагатьох держпідприємств Таврії, яке є стабільно прибутковим і не потребує дотацій від держави. Лише торік воно заробило понад 2,2 мільйона гривень прибутку і відрахувало до бюджетів різних рівнів 4,609 мільйона гривень. Тепер його працівники побоюються, що прибутки підуть не на придбання нового обладнання, а на квартиру чи будиночок для комфортного мешкання «варяга». І це їх категорично не влаштовує — аж до того, що вони готові стати на прохідній, і просто не пускати нового «претендента на папаху» до службового кабінету. Сумним досвідом керування попередників вони ситі по горло.

Херсон.

Факт

Протягом останніх чотирьох років на ДП «Херсонстандартметрологія» вже змінилося чотири керівники і «назріває» п’ятий.

 

 

Працівники ДП «Херсонстандартметрологія» протестують проти кадрової політики Мінекономрозвитку України.

Фото Андрія ГРИЦЕНКА.