Група народних депутатів України з різних фракцій коаліції перебуває у Парижі на запрошення міжпарламентської групи дружби «Україна — Франція» Національної Асамблеї та Сенату Франції.

«Україна виступає за комплексне виконання Мінських угод і наголошує, що передусім мають бути виконані домовленості щодо дотримання режиму припинення вогню та відведення важкої зброї і верифікації ОБСЄ місця відведення військової техніки. А також безумовного звільнення всіх заручників. Це сприятиме деескалації конфлікту на Донбасі й створить позитивний фон для виконання всього комплексу Мінських домовленостей». Таку позицію під час спілкування з французькими політиками висловила народний депутат, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.
Народні депутати зустрілися з директором континентальної Європи МЗС Франції Еріком Фурн’єром, політиками, що представляють різні політичні групи Сенату та Національної Асамблеї. Зокрема, із головами груп друзів Герве Мореєм та Ремі Поврозом та їхніми колегами. Під час зустрічей українські політики інформували французьких колег про порушення Мінських угод з боку Російської Федерації та проросійських бойовиків, порушували питання допомоги з розмінування територій у зоні АТО, у гуманітарних місіях, зокрема, допомоги переселенцям. А також посилення санкцій проти РФ та відповідальності Москви за невиконання Мінських домовленостей.
Крім того, напередодні ратифікації Угоди про асоціацію у Національній Асамблеї, запланованої на 25 червня, українські політики акцентували увагу колег на відданості України євроінтеграції, роботі з адаптації українського законодавства до європейських стандартів, про плани щодо реформи децентралізації та необхідності активізувати економічну і гуманітарну співпрацю.
Також українські політики порушували питання спільної боротьби з російською пропагандою та російським лобі, що потребує активної позиції всіх демократично налаштованих політичних сил країн ЄС.
Українські депутати відвідали телевізійний канал «24» і ознайомилися з його роботою. Канал має три редакції і працює на іноземну аудиторію. Також українські політики відкрили в Українському культурному центрі в Парижі фотовиставку «Донбас: війна і мир», що розповідає правду про ситуацію на сході.
До складу української делегації входять народні депутати Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко, Марія Іонова, Віталій Чепінога (БПП), Микола Княжицький («Народний фронт»), Альона Шкрум («Батьківщина»), Олена Сотник («Самопоміч»).

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.