Російський суд продовжив арешт народного депутата України, члена Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко до 30 вересня. Про це у своєму мікроблозі повідомив її колега народний дупетат Іван Крулько із зали суду. «Савченко за ґратами до 30 вересня. Як підстава — незаконно перетнула кордон і не має житла в РФ», — написав Крулько.

Як відомо, адвокат Савченко Ілля Новіков заявляв, що його підзахисна користується міжнародним імунітетом як делегат ПАРЄ і не може переслідуватись в Росії. Крім того, за його словами, клопотання про продовження арешту підписане не уповноваженою посадовою особою, що є порушенням Кримінально-процесуального кодексу РФ.
Нагадаємо, на початку липня минулого року Надія Савченко потрапила у полон до сепаратистів на Луганщині, після чого її примусово вивезли на територію Росії, де проти льотчиці завели кілька кримінальних справ, серед яких особливо цинічна — незаконний перетин кордону. Надія кілька разів оголошувала голодовку на знак протесту. Її мужність стала одним із символів протистояння російській агресії.