Футбол. Контрольний матч національних збірних. 9 червня.
Грузія — Україна. 1:2. Голи: Кравець, 57, Коноплянка, 67, Вацадзе, 81.
Грузія: Лорія, Лобжанідзе (Аладашвілі, 71), Кашія (Сулаквелідзе, 46), Амісулашвілі, Казаішвілі (Вацадзе, 71), Окріашвілі (Кенія, 46), Ананідзе, Цхададзе (Чантурія, 46), Кобахідзе, Двалі, Наваловський. Тренер — Кахабер Цхададзе.
Україна: Бойко, Ксьонз, Хачеріді, Ракицький, Морозюк, Степаненко (Сидорчук, 46), Гармаш (Тимощук, 46), Ротань (Рибалка, 46), Гусєв (Шевчук, 46), Коноплянка (Олійник, 76), Селезньов (Кравець, 46). Тренер — Михайло Фоменко.
Рефері — Маркус Гаметер (Австрія).
Лінц (Австрія). Стадіон «Гугль». 200 глядачів. 15 градусів.
Готуючись до відбірного матчу чемпіонату Європи проти команди Люксембурга на австрійському зборі, команда України мала змогу перевірити власні сили, зустрівшись із досить симпатичним і доволі сильним колективом Грузії. В ньому є представники клубів Греції, Данії, Бельгії, Румунії, Нідерландів, Росії, України.
Одразу варто відзначити активну гру на достатньо високому рівні нападника «Волині» Кобахідзе. У першому таймі експериментальний склад збірної України діяв досить невиразно — повільно, без загострень. В атаці наші завдали тільки трьох (!) ударів по воротах суперника.
Мало приємного сталося для нас і на початку другої половини. Адже мав забивати Кенія (50-та хвилина), котрий вийшов сам-на-сам із Бойком. На щастя, Денис зіграв чудово: сміливо кинувся в ноги форварду і відбив м’яч.
Либонь, цей епізод опустив наших футболістів з небес на землю. Адже через п’ять хвилин уже збірна України, яка провела п’ять замін, була близька до успіху. Киянин Сидорчук віддав бездоганну передачу на свого одноклубника Кравця, котрий, не зволікаючи, низом пробив у дальній, лівий від себе, кут воріт. Але м’яч пролетів за якісь сантиметри від стійки.
Втім, через дві хвилини динамівський бомбардир реабілітувався, скориставшись неузгодженістю оборонця Двалі й воротаря Лорії. Отож крига скресла, наші помітно додали в швидкості. Але і грузини складати зброї не збиралися. Одне слово, почалася досить весела гра з обопільно гострими атаками.
Ми побачили шикарну подачу від Морозюка і не менш ефектний влучний удар зблизька низом Коноплянки з-під оборонця. Наші явно впіймали кураж, почали діяти злагодженіше і впевненіше.
Це був для української збірної, так би мовити, ударний відрізок у матчі. Але наші не змогли обстояти свої ворота «сухими». Знову виникла проблема в центрі оборони. Ракицький «загубив» Вацадзе. Нападник данського «Орхуса» пробив головою красиво і точно, скориставшись майстерною передачею Кенії. Цей успіх додав сил грузинам, котрі перехопили ініціативу. Тому в останні хвилини поєдинку нашим довелося неабияк похвилюватися.
Після зустрічі асистент тренера українців Олександр Заваров сказав: «Це не та якість гри, якої ми очікуємо наступної неділі в матчі з Люксембургом. Звичайно, протягом часу, що залишився, серйозно готуватимемося до поєдинку у Львові. Потрібна лише перемога. А сьогодні наші хлопці не виконали всього того, що їм пропонувалося. На жаль, виникали проблеми з ігровою дисципліною. Звідти й моменти біля наших воріт і, зрештою, пропущений гол».

***

Наш недільний суперник не з іменитих (на його полі ми виграли — 3:0), але, можна не сумніватися, що він спробує зіпсувати нерви господарям. Адже люксембуржці вдома відібрали очки в білорусів (1:1). До речі, готуючись до матчу з українцями, Люксембург розійшовся миром у зустрічі з Молдовою — 0:0.