Луганщину з робочим візитом відвідали члени Кабміну, щоб на місці обговорити роботу в регіоні. Йшлося про відновлення мостів і доріг, забезпечення обласних лікувальних закладів необхідним медичним обладнанням, про компенсацію за зруйноване в результаті бойових дій житло, про перевезення вантажів з непідконтрольної території тощо. Як заявив заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич, сьогодні українська влада намагається реалізувати для переселенців принцип «Гроші ходять за внутрішньо переміщеними особами». «Щоб наступною зимою переселенці, по можливості, увійшли в ті будинки, які держава й місцева влада допоможе їм побудувати, відновити або які вони все-таки орендуватимуть», — сказав чиновник.

За словами заступника міністра фінансів Ігоря Уманського, сьогодні опрацьовуються процедурні питання забезпечення або відновлення житла. У законодавство будуть внесені зміни, які дадуть області більше можливостей.
Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський пообіцяв регіону фінансову підтримку в ремонті доріг і пояснив ситуацію з перевезенням вантажів з непідконтрольної території. За його словами, існує перелік компаній, які мають право користуватися залізницею для перевезення вантажів з окупованої території, оскільки свій бізнес вони ведуть на території, підконтрольній Україні. Передусім, за його словами, це стосується вугілля.
Обговорюючи проблему браку кваліфікованих медичних кадрів у населених пунктах на лінії розмежування, міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі заявив, що зацікавити медиків роботою у прифронтовій зоні можна «нормальною зарплатою». За його словами, це буде передбачено в пакеті змін у законодавстві в цій сфері й до кінця літа це питання, можливо, вирішиться.

Луганська область.