В зоні проведення антитерористичної операції неспокійно, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що за останню добу зафіксовано понад 20 обстрілів з боку бойовиків. Найгарячіше було на артемівському напрямку. Окупанти стріляли з мінометів різного калібру, гранатометів, стрілецької зброї. Падали ворожі снаряди і на маріупольському та луганському напрямках. Яка нині ситуація на фронті, «Голосу України» розповіли наші військові.

Прес-офіцер батальйону спеціального призначення «Азов» (маріупольський напрямок):
«Бойовики продовжують обстрілювати наші позиції в населеному пункті Широкине з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї. Цього разу ми не ховалися в окопах, а дали гідну відсіч. Влучним ударом вдалося знищити запаси боєкомплекту, а також живу силу ворога. Поки що обстріли припинилися, однак це ненадовго. Їхній розпорядок ми вже знаємо. Втрат серед наших побратимів немає. Два бійці отримали легкі поранення».
Боєць батальйону спеціального призначення «Січ» (с. Піски):
«Ми постійно перебуваємо під ворожими обстрілами. Сепари увесь час луплять із мінометів (82 та 120 мм), АГСів, із великокаліберних кулеметів. Постійно працюють їхні снайпери. Б’ють вони десь із району Жаб’ячого. На прорив бойовики не здатні, адже у них недостатньо сил».
Боєць 28-ї окремої механізованої бригади (населений пункт Мар’їнка):
«Оперативно про ситуацію сказати не можу, оскільки перебуваю на базі. За останньою інформацією, там спокійно. Стосовно останнього запеклого бою зазначу, що в діях наших воїнів я ще ніколи не бачив такої впевненості. Прорив бойовиків і захоплення Мар’їнки дали б хороший плацдарм для наступу на Красногорівку та організації чергового котла. Як я розумію, російські найманці вважали, що їм вдасться пройти легко, оскільки тут лише прості солдати. Мовляв, це не добровольці, тут не було воїнів Добровольчого українського корпусу або спецназу. Тут багато новачків. Ставка була на те, що ми залишимо свої позиції. Але це реально був величезний прорахунок. Адже у нас чудові командири. За декілька місяців вони зробили з нас справжніх солдатів».
Боєць одного з розвідбатальйонів (артемівський напрямок):
«Ситуація напружена. Окупанти використовують артилерійські системи калібру 152 мм. Діють диверсанти. Спостерігаємо за переміщенням ворожої техніки. На цьому напрямку багато військовослужбовців РФ. Додати нічого. Сил достатньо зупинити ворога».