Під Києвом триває операція з ліквідації пожежі, що спалахнула 8 червня на нафтобазі в селі Крячки Васильківського району. Пік вогню, котрий супроводжувався серією вибухів, припав на вівторок. Цього само дня пізно ввечері міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Твіттері написав, що пожежу локалізовано. А до вчорашнього ранку, за повідомленнями А. Авакова, в епіцентрі загоряння повністю вигоріли чотири ємності. Нагадаємо, там було шістнадцять резервуарів, наповнених, за попередніми даними, 14 тис. тонн пального.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили про чотирьох загиблих і 13 травмованих у результаті цієї страшної техногенної катастрофи.
Рятувальники кажуть: ситуація під контролем. Але працювати складно, бо, за їхніми словами, ємності, що горять, перебувають близько одна до одної. У ніч на середу проводили охолодження двох резервуарів на нафтобазі, а також на сусідній з нею базі KLO. Стверджують — загрози поширення вогню немає.
У середу вранці палаюча база видала ще один дуже гучний звук. Очевидці стверджують, що це був вибух. Фахівці пояснюють — при розкритті хлопнула одна із цистерн. Ніхто не постраждав. На той момент із боку нафтобази KLO і з боку військової частини, розташованих поблизу палаючого епіцентру, небезпеки не було. Тривало вигоряння пально-мастильних матеріалів. Про це повідомив у телеефірі перший заступник голови Васильківської РДА Євген Червенко.
Водночас глава ДСНС України Микола Чечоткін підтвердив: на території нафтобази «БРСМ-Нафта» триває вигоряння 6 цистерн, загрози поширення пожежі немає. «Жодних приводів для паніки щодо наявності в повітрі токсичних речовин нема», — сказав він, анонсувавши при цьому пінну атаку для зменшення горіння й інтенсивності в димовій зоні, передає Інтерфакс-Україна. Операція почалася опівдні. У результаті вдалося загасити один із резервуарів.
У свою чергу глава МВС Арсен Аваков проінформував про прийняте на урядовій комісії рішення підвести пожежні танки, щоб відтягнути згорілу пожежну техніку з нафтобази.
За словами головного державного санітарного лікаря столиці Олега Рубана, у вівторок в окремих районах Києва було проведене дослідження, за результатами якого встановлено значне перевищення  у повітрі норм концентрації шкідливих речовин, що утворюються в результаті горіння. Зокрема, вміст сірчистого ангідриду перевищує норму місцями вшестеро, передає УНІАН. Водночас медики кажуть: однозначно пов’язувати цей факт із пожежею не можна. 
Кількість шкідливих речовин у повітрі не перевищує норми — запевняє у свою чергу директор департаменту екології і природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації Володимир Циба, повідомляє Інтерфакс-Україна. Мовляв, забруднення атмосфери — це проблема мегаполіса, його загазованості, а вогонь на нафтобазі просто додає мінуси в екоситуацію... Чиновник радить людям дещо обмежити пересування, перебування на вулиці або забезпечити себе пов’язками.
Тим часом столична санепідемстанція радить громадянам уживати побільше води, утриматися від тривалого перебування на повітрі, частіше митися й зволожувати повітря в приміщенні, а при сильному задимленні атмосферного повітря — по можливості виїхати з населеного пункту.