З 1 травня по 1 жовтня для всіх побутових споживачів газу (незалежно від газових приладів у помешканні) НКРЕКП встановила єдину ціну на газ — 7,188 грн. за 1 куб. м. Ці кошти не спрямовують до ПАТ «Рівнегаз», а розподіляються за схемою, передбаченою державним регулятором: 1,4 грн. надходять до бюджету; 5,041 грн. — власнику газу НАК «Нафтогаз України»; 14,4 коп. — ПАТ «Укртрансгаз» та до інших компаній за послуги з транспортування газу магістральними газопроводами; 60,3 коп. — ПАТ «Рівнегаз» за послуги з транспортування і постачання газу розподільними мережами.

«8,4 відсотка від вартості кубометра газу, які надходять до «Рівнегазу», витрачаються на виробничу діяльність та інвестиції, — зазначає заступник голови правління ПАТ «Рівнегаз» Віталій Зубейко. — Відповідно до річного планового обсягу транспортування газу об’ємом 438 млн. куб. м., товариство отримає 220,5 млн. грн. тарифної виручки. Із цих коштів на оплату природного газу для виробничо-технологічних потреб буде використано 96 млн. грн., на виплату заробітної плати із податками — 49,8 млн., на оплату пально-мастильних матеріалів та інші матеріальні видатки — 16,6 млн. грн., на інвестиційну діяльність — 20,5 млн., на сплату податків — 37,6 млн. грн. Однак для стабільної роботи компанії цих коштів катастрофічно не вистачає, оскільки на сьогодні вони покривають лише 65 відсотків від потреби».
Понад півтори тисячі кваліфікованих спеціалістів компанії забезпечують безаварійну та безперебійну роботу майже 10 тисяч кілометрів розподільних газопроводів. Нині клієнтами ПАТ «Рівнегаз» є 255 тисяч сімей та понад 4 тисячі промислових, комунально-побутових та бюджетних підприємств області. За рахунок тарифів, встановлених державним регулятором, компанія не може утримувати газотранспортну систему Рівненщини у належному стані та у повному обсязі виконувати зобов’язання перед своїми клієнтами.
Про це повідомила фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Рівнегаз» Вікторія ЛЕВЧУК.