Президент України Петро Порошенко вручив державні нагороди українським військовим, які захищали Донецькій аеропорт. Серед нагороджених — «кіборги», батьки і дружини загиблих героїв, у тому числі й родина старшого лейтенанта Івана Зубкова, який, попри важке поранення, не залишив поле бою і до останнього продовжував боротьбу з ворогом.

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб віддати належну шану і нагородити наших героїв — найкращих українських чоловіків, які стали справжньою українською легендою. Патріотизм і любов до рідної землі — ось де причини їхньої надзвичайної звитяги», — сказав Петро Порошенко, звертаючись до присутніх, повідомляє прес-служба глави держави.
«Кришився бетон, не витримував метал, обрушувалися стіни — «кіборги» стояли. Не здавалися ворогу навіть тоді, коли втрачали найдорожче — своє життя», — такими словами Президент розпочав церемонію нагородження.
Президент подякував присутнім на церемонії представникам Світового Конгресу українців та української діаспори з Канади за допомогу та підтримку українських підрозділів, яку вони надали в найважчі часи становлення української армії і продовжують надавати через проект «Підтримай солдата», в якому беруть участь канадські родини українського походження, надаючи безпосередню допомогу родинам українських воїнів. «Завдяки вашій небайдужій позиції в Україні народився такий рух, який немає аналогів у світі, — волонтерський український рух по всьому світу, без якого перемагати було б неможливо. Україна — в нашому серці і Україна у нас одна», — заявив Петро Порошенко.