Як повідомлялося раніше, компанія Ostchem, яка управляє низкою хімічних підприємств і входить до складу Group DF Дмитра Фірташа, прийняла рішення про зупинку ПАТ «Азот» (Черкаси) і ПАТ «Рівнеазот». Рішення у компанії пояснюють тиском із боку деяких представників влади.

Рівнянам байдуже, у чиїй власності «Рівнеазот». Їм важливо, аби хімічний гігант працював, бо він годує тисячі сімей і в разі його закриття кількість безробітних істотно збільшиться. Для міста зупинка «Рівнеазоту» — теж значний удар.
— Я порахував, що до кінця року «Рівнеазот» тільки податку на доходи фізичних осіб мав би перерахувати до міського бюджету 13 млн. грн., втрата цих коштів — серйозна проблема, — коментує ситуацію міський голова Рівного Володимир Хомко. — Можлива й екологічна проблема, яка виникає у разі зупинки підприємства. Адже на його очисні споруди ще з радянських часів надходить більшість стоків обласного центру. Якщо «Рівнеазот» зупиниться повністю, то нам доведеться різко зменшити постачання води населенню. Бо перекрити іншими потужностями ті 20—30 тисяч кубів стоків на добу ми просто не зможемо — немає чим.
Рівняни сподіваються, що Кабмін втрутиться у вирішення цієї проблеми.

Рівне.