Під Кабміном протестували робітники Червоноградської збагачувальної фабрики. Така інформація облетіли всеукраїнські ЗМІ. У Червонограді представники незалежної профспілки гірників заперечують це повідомлення.

Проблеми на фабриці є, але це не їхні працівники ходили під Кабмін.


Як розповів «Голосу України» Олег Кожушко, голова Сокальської райдержадміністрації, контрольний пакет акцій збагачувальної фабрики належить представникам Луганщини. У власності держави перебуває лише 37,6 відсотка акцій.


Колись це була найбільша і найсучасніша збагачувальна фабрика в Європі, яка працювала в єдиному комплексі з шахтами Львівсько-Волинського басейну. Але під час приватизації її передали в приватні руки. Нині це підприємство — на межі банкрутства. І якщо не розв’язати його проблеми, можуть зупинитися Червоноградські шахти, бо незбагачене вугілля залишатиметься на складах.


Нині фабрика перейменована на ПАТ «Львівська вугільна компанія», але шахтарі там не працюють. Там тільки збагачують видобуте вугілля. Це свого роду монополіст.


В. о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко зустрівся з керівництвом Міністерства енергетики і вугільної промисловості й обговорив ситуацію, яка склалася на збагачувальній фабриці.


Неефективне управління підприємством, часта зміна власників — все це поставило під удар шахти регіону. Міністерство пообіцяло взяти під контроль роботу збагачувальної фабрики, яка нині потребує серйозних фінансових вливань. Але нові власники не поспішають вкладати кошти в модернізацію важливого для шахтарського краю підприємства.


Львівська область.

 

Борги до Києва доведуть: львівські гірники приїхали до столиці вимагати виплатити зарплату.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.