Рівненщина — сьома в Україні область, яка має Перспективний план об’єднання громад. Він був затверджений на учорашній сесії Рівненської обласної ради. 

Щоправда, це питання порядку денного викликало багато дискусій. Зокрема, депутати говорили, що об’єднання повинно відбуватися лише на добровільних засадах, для чого слід на місцях доступно роз’яснювати, що реформування може дати позитивного громадам. Зрештою, депутати зійшлися на думці, що до Перспективного плану можуть вноситись зміни на наступних сесіях. Свої зауваження до плану об’єднання громад висловили представники Радивилівського, Дубенського і Дубровицького районів. Та все ж депутати зважили на фінансові переваги, які отримає область після затвердження Перспективного плану, тому й підтримали його голосуванням. Згідно із ним замість 365 сільських рад на Рівненщині діятиме 45 потужних громад.
— Це лише перший крок, тепер справа за громадами. Вони мають зважити всі «за» і «проти» і нарешті прийняти рішення: чи готові вони далі розвиватися, втілювати європейський досвід на практиці, чи залишаться на тому ж рівні, — каже директор Офісу реформ Рівненської області, депутат обласної ради Руслан Сивий.
Серед низки важливих для регіону питань, що розглядались на сесії, і внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік. Як розповіла директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, план із власних доходів за п’ять місяців виконано на 134,7 відсотка — область отримала додатково 177 мільйонів гривень. Щодо змін до бюджету, то головний фінансист області сказала, що 19,8 мільйона гривень спрямують на поповнення бюджету розвитку області; 1,4 мільйона — на оздоровлення дітей-учасників АТО та 400 тисяч гривень на оздоровлення дітей переселенців. Обласну програму підтримки найбільш соціально незахищених людей «підкріплять» 700 тисячами гривень, із них 400 тисяч — для сімей загиблих учасників АТО. Змінами також передбачено додатково три мільйони гривень «гемодіалізної» допомоги, а також півмільйона на придбання медикаментів для лікування онкохворих громадян.
Було розглянуто і блок питань, які стосуються обласних програм, змін до них, звітів про їх виконання, а також, які стосувалися управління майном територіальних громад сіл, селищ, міст області. На сесії облради було призначено керівників сімнадцяти комунальних закладів області.
Депутати облради прийняли низку звернень до вищого керівництва держави. Одне із них, ініційоване фракцією «Батьківщина» та підтримане депутатським корпусом, адресоване Президенту, Прем’єр-міністру та Голові Верховної Ради України, — щодо зниження тарифів на енергоносії для населення. Ще в одному Зверненні Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України йдеться про необхідність врегулювати питання виплати пільгових пенсій медичним працівникам (це стосується тих працівників, які безпосередньо обслуговують хворих або ж працюють в небезпечних для здоров’я умовах). Депутати просять розглянути можливість здійснення виплати та доставки пенсій, призначених на пільгових умовах медичним працівникам, безпосередньо Пенсійному фонду України за рахунок коштів Державного бюджету України без відшкодування таких витрат закладами охорони здоров’я, в яких працюють або працювали такі працівники.