Кількість обстрілів наших позицій з боку російсько-терористичних угруповань збільшується, констатують у штабі АТО. За оперативним даними групи «Інформаційний спротив», у районі бойових дій на Донбасі гібриди вже масово стріляють із артилерії заборонених Мінськими домовленостями калібрів 122 і 152 мм, РСЗВ і бронетехніки. При цьому перекидання важкого озброєнння до лінії фронту здійснюється бойовиками вже без будь-якої скритності й дотримання маскування. До того ж в артгрупах бандформувань з’являється дедалі більше військовослужбовців російської армії. Одночасно на низці напрямків супротивник веде вогонь уже по другому ешелону сил АТО (раніше ударів завдавали по передньому краю).
Цими вихідними бойовики «ДНР» готують масштабне захоплення низки об’єктів, повідомляє у Фейсбуку координатор групи «ІС» Дмитро Тимчук.
«За даними групи «ІС», 12—14 червня очікується активізація формувань російсько-терористичних військ на напрямках Горлівка—Артемівськ, Донецьк—Курахове (спроби захоплення низки об’єктів)», — пише він.
Так само, за інформацією військових аналітиків, північніше Луганська бойовики можуть спробувати «вирівняти» лінію розмежування сторін.
Тема переходу конфлікту в активну фазу досі актуальна. Це підтверджує й секретар Радбезу Олександр Турчинов. Він не виключає, що атака бойовиків під Мар’їнкою була розвідкою боєм. Мовляв, росіяни хотіли подивитися, як ЗСУ реагують на військові провокації.
«За нашою інформацією, Росія готується до вторгнення, до агресії, і завдання наших військових, оборонно-промислового комплексу — повністю підготуватися до цього», — заявив він у телеефірі.