Президент Петро Порошенко відвідав Державне підприємство «Антонов» (на знімку) напередодні його участі у Всесвітній авіаційній виставці «Ле-Бурже».

 

 

Глава держави висловив переконання, що об’єднання ДП «Антонов» із Державним концерном «Укроборонпром» надасть поштовх розвитку вітчизняного авіабудування. «Лише декілька країн володіють таким потенціалом і такими технологіями, які сьогодні в Україні 


уособлює «Антонов». Дуже сподіваюся, що останнє рішення уряду, коли об’єднується літакобудівний потенціал «Антонова» з можливостями «Укроборонпрому», дасть свою синергію», — наголосив Президент під час зустрічі з провідними спеціалістами підприємства, повідомляє його прес-служба.


«Головне, що нам потрібно, — поєднати досвід конструкторського генію, фантастичних традицій машинобудування з сучасними традиціями менеджменту», — відзначив керманич.


За словами Петра Порошенка, в контексті інтеграції до «Укроборонпрому» ДП «Антонов» буде відновлено державне замовлення. «Це не лише можливе, а й пріоритетне завдання керівництва — як підприємства, так і «Укроборонпрому». Хотів би бачити в державному оборонному замовленні на 2016 рік продукцію «Антонова», — заявив Президент, зазначивши, що пріоритетним має стати виконання замовлень із створення перспективних транспортних та спеціалізованих літаків, безпілотних літальних апаратів, нової авіатехніки.


Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).